Translate

zondag 29 augustus 2010

Appels met Peren vergelijken - Augustus 2010

Om onze huwelijksdag te vieren, jaaahaa we zijn alweer 11 jaar getrouwd morgen 30 augustus, zijn we naar Belgie gegaan. We logeren in Bed and Breakfast Nokernote bij Chris en Lode in Vissenaken. Super aardige mensen en een fraaie plek: een verbouwde boerderij met 3 BenB kamers. Wij logeren in 'Het Hoge Noorden' op de 1e etage (hehe ;-) en hebben daar de complete etage tot onze beschikking.
We zijn hier al eens eerder geweest met onze vrienden Roos en Henri. Toen hebben we ons met name gericht op Leuven en logeerden hier in de kamers op de begane grond.

Dit keer zijn we door het land getrokken en hebben een aantal fraaie zeer oude Norbertijnen abdijen (Tongerlo en Averbode) bezocht en het bedevaartsoord Scherpenheuvel. De abdijen zijn enorme complexen en maakten indruk.


Tongerlo

nieuwe wandelschoenen


Tussen de bezochte abdijen hebben we een wandeling in een bos gemaakt: paddestoelen en veel water (ook hier heeft het flink geregend de afgelopen dagen). Vooraf als ware bermtoeristen geluncht ;-)


Averbode

De ronde intieme kerk van Scherpenzeel stond in de steigers. We zagen een groep bedevaartsgangers langskomen en er was een druk bezochte mis gaande. Een apart gebouwtje tegenover de kerk is bestemd voor het plaatsen van kaarsen: zwart geblakerd plafond en erg warm. Heel apart. De sfeer deed een beetje aan Santiago de Compostella denken.

Wij werden hartelijk ontvangen door Chris in de Nokernote en hebben de moestuin verkend. Vorige keer toen wij hier logeerden was het niet zo groen en was de tuin nog niet zo vol als nu.

In Tienen hebben we mosselen op zijn Italiaans (nou ja..) gegeten en vervolgens ons in het locale feestgedruis gestort op het Grote Markt plein voor de kerk. Super muziek van Voice Male een a-capella groep. Ik werd helemaal blij hoe ze Run van Snow Patrol vertolkten. De avond werd afgesloten met een vuurwerk, begeleid door muziek erg fraai. Lastig hoor foto's maken van vuurwerk... 

Heerlijk geslapen op het superbedje hier. 
****************
Vanochtend stond het ontbijt al klaar. Lekker zelfgemaakte niet zoete kersenjam, een eitje, yogurt .. blerghh veel te veel. 


We hebben een fikse wandeling gemaakt in de omgeving: tussen de appel- en perenboomgaarden. Het is oogsttijd, de kratten stonden klaar. De zon scheen, het waaide hard, maar we hebben het droog gehouden tot 14.00 uur.


appels en peren


Het is gaan regenen zoals voorspeld, maar geen probleem: beetje relaxen in 'het hoge noorden': lezen en bloggen.


Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: