Translate

zondag 20 februari 2011

Raalte - Salland


Afgelopen weekend hebben we in Raalte gelogeerd in Huize Peel een super leuke Bed and Breakfast (thanks Ing voor de tip). Hele leuke plek, wel jammer dat 't zo koud was (ijzige wind en rond het vriespunt) want de BenB heeft een prachtige tuin met dito veranda, maar daar was het toch echt te koud voor. Enfin we gaan nog een keer terug in de zomer ;-)

Zaterdag Deventer bezocht, een Hanzestad aan de IJssel. Mooie stad met veel boekwinkels en galeries. Erg leuk oud cenrum; de moeite waard om terug te gaan als de zon schijnt.
's Avonds gegeten in Raalte niet bijzonder, maar we konden naar het restaurant wandelen en dat was fijn, maar jemig wat was het koud, brrrrrrrrr 
Na terugkomst in de BenB hebben we een filmpje (Elisabeth) gekeken op onze kamer zittend in grote fauteuils. Helemaal lekker. 



Vanmorgen heerlijk ontbijtje met versje jus, warme croissants EN jawel een zacht gekookt eitje ;-) 
Om 11 uur kwam EJ langs op de koffie. Toen ik hem binnen liet, zag ik dat er een dun laagje ijs op de vijver in de tuin lag. Heel gezellig zitten bijkletsen met EJ. Nadat hij wegging zijn ook wij vertrokken na een gesprek met de gastvrouw over de historie van het huis en de BenB.

Wandelen over de Sallandse heuvelrug met pet, wanten en dikke shawl. Mooi gebied met weidse vergezichten. Vervolgens nog een route toeristiek naar Zutphen waar we hebben geluncht in de Stadsbrouwerij; een fraaie tent.


De Hanze Stadsbrouwerij in Zutphen

Geen opmerkingen: