Translate

zaterdag 23 april 2011

Goede Vrijdag processie & de bergen in (22 april)



Voordat we vandaag doorreizen naar onze volgende stek in de bergen (hotel Su Caramu) in Gavoi, zijn we eerst in Bosa naar de processie gaan kijken. Het is tenslotte Goede Vrijdag en tja op een goed katholiek eiland als Sardinie wordt daar nog flink wat aan gedaan. We zijn naar de kerk gegaan en hebben de prachtige (Paas)zang van de mannen aangehoord en vervolgens de processie gevolgd van het Maria beeld (met zwarte sluier) en het Christus aan het kruis beeld van de kerk naar de kathedraal.  



 Fraai gezang van de mannen (a capella)
Nadat we met veel wind een rondje om de oude vervallen toren hadden gelopen een overzicht over de baai van S' Archittu

 Flamengo's op het schiereiland Sinis in het park Stagno de is Benas.

Uitzicht op een van de vele schilderachtige dorpjes in de bergen


Onze kamer in hotel Su Garamu

In ons bergdorpje Gavoi was het even zoeken naar ons hotelletje. Allerlei super kleine steile straatjes, maar Peter laat zich niet snel imponeren. Tomtom had wat problemen, maar uiteindelijk wezen 2 jochies ons de weg en herkende ik het hotel aan de blauwe kozijnen. 's Avonds in een leuke tent tussen veel localo's, (ons kent ons in dit dorp) lekker gegeten. Ze hebben hier zelfs pizza's met patat erop ... arghh
De locale Mamuthone rode wijn die de kordate serveerster ons aansmeerde (moest toch ECHT een Sardijnse wijn zijn) was lekker.
In onze kamer is een kachel die loopt op een soort kattebrokjes, heel innotatief.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: