Translate

woensdag 1 juli 2009

Last stop in Spanje: Armintza, Bizkaia

dinsdag, 30 juni & woensdag, 1 juli 2009


We gaan laagzaamaan terug richting NL het einde van de vakantie komt in zicht ;-(


Dinsdag vertrokken uit La Pereda naar onze volgende stek in Baskenland (Euskadi), Armintza, hotel Arresi. Wij gaan via Cantabria naar Baskenland, mooie route en ....op zoek naar onze droomstek die we een paar jaar geleden hebben ontdekt toen we logeerden in Ciguenza bij een oude mevrouw in een super B&B. We wandelden toen 's avonds terug van een restaurant en kwamen langs een onwijs fraai gerestaureerd Romaans kerkje met aan de overkant een vervallen huis waar de schapen rondom liepen. Maar de locatie ..... zooooo mooi.


Enfin, zoek zoek niet makkelijk als je de naam van het dorp bent vergeten. Uiteindelijk toch gevonden, onwijs gaaf want het huis (onze droom B&B) was er nog en nog steeds vervallen (scheuren in alle muren enzo) maar zooooooooooooo gaaf (zie foto's).


onze droom Bed and Breakfast ;-)



Via autobaan door richting Bilbao. We besluiten d-tour te doen en Castro-Urdiales te bezoeken (kustplaats/vissersdorp met gerestaureerde kerk en kasteel). We drinken iets op terras (het is bloedheet) en lopen via de overkapte arcades richting kerk/kasteel. Deze zijn gebouwd op rots aan de kust, we zien onwijs veel vissen als we vanaf de rots in zee kijken (geen idee welke vissen dit zijn, maar het zijn er wel ontzettend veel).



terras & kerk van Castro-Urdiales


Vervolgens door naar onze nieuwe stek: hotel Arresi in Armintza. Een familiehotel dat Peter uit 'het Sawday's boekje' heeft gekozen. Helemaal leuk, we worden ontvangen door de eigenaar (zoon van) die de zaak runt. Het blijkt het huis te zijn van zijn ouders, dat omgeturnd is tot 'hotel'. Alle kamers zijn anders, mooie houten vloeren, schittende trap, echt een statig huis met een lap grond erom heen waar je u tegen zegt. Tevens een zwembad in de tuin, arghhhhh we gaan zwemmen heerlijk!


's avonds eten we in een dorp verderop tussen de Basken. De vissoep en de 'croquettes' zijn super, maar de hoofdgerechten drijven in saus brrrrrrrrrrrrrrr we laten het meeste staan. Niet echt lekker.
Naast ons is een lange tafel met mannen (echte Baskische mannen) inclusief de eigenaar van dit restaurant. Zij eten en drinken zoals dat echte Baskische mannen betaamt (dit hebben wij eerder gezien tijdens onze vakantie). We genieten, we voelen ons helemaal opgenomen in het Baskenland.
Beetje erg wel hoor die macho cultuur.


***************




Woensdag, 1 juli
Heerlijk ontbijt met veel verse jus d'orange.


Vandaag laatste dag in Spanje en dus niet te ingewikkeld, maar relaxed. Het is warm en eigenlijk hebben we geen zin om nog in de zon te zitten. We gaan de omgeving verkennen en nog wat shoppen om Peter zijn fav. peanuts en wat special 'zout', olijfolie, Spaanse wijn, etc aan te schaffen. Altijd leuk!
We gaan eerst naar 'ons dorpje dat we vanuit ons hotel zien' en vervolgens volgen we de kustlijn en die is mooi, ruig, maar fraai. Op de foto links zie je in de linkerbovenhoek ons hotel (een enorm huis).









Op een bepaald moment is een weg afgesloten er worden Eucalyptus bomen omgezaagd en die vallen op de weg. We moeten lang wachten, maar niet erg, reuze impressive: Een giga machine ontdoet ze van hun bast en zaagt ze in stukken. Mmmm doet mij denken aan films van Arnold S. (machines). Ik maak er een filmpje van (bijna 100 Mb).




Door naar Bermeo waar we lunchen in een leuke bar: super broodjes en cider (de nationale drank hier, die je van hoog in het glas moet laten vallen schijnt het, zodat je de helft morst als je niet ervaren ciderschenker bent ;-)
We treffen een aardige bardame, die import is hier. Ze komt van van de Canarische eilanden, de liefde heeft haar hierheen gedreven (haar moeder komt van Bermeo dus ze kent de stad). Ze vertelt ons dat het niet eenvoudig is om te integreren hier: als je de taal niet spreekt, hoor je er niet echt bij.
Wij begrijpen, want wij konden ook de borden niet lezen en de mensen zijn niet echt 'thoughtfull'.

We gaan naar de Bilbao outskirts op zoek naar een supermarkt om nog wat typisch Spaanse dingen te kopen. Na wat gezoek vinden we een giga supermercado waar we Rioja wijn, mega veel 'Peter Spaanse nootjes', olijfolie, speciaal zout, Jerez azijn, limoenlikeur voor Ingrid (als ze dit leest weet ze dat ze dit krijgt... big smile), etc kopen. Daarna naar ons hotel want we gaan hier eten. Leuk, leuk vanochtend hebben we onze bestelling doorgegeven: salade, patatjes, Dorade vis en als het kan van die lekkere ijsbonsbons met koffie toe.
Nu zitten we lekker buiten te typen/schrijven (Peter plolgt ons dagboekje). Zojuist regende het, nu schijnt de zon weer. Het is vochtig en benauwd, maar wij zitten hier super met zicht op de haven en de zee. Onze laatste echte vakantiedag. Ik zie de regenboog ;-)
Morgen gaan we rijden richting Frankrijk. Keep you informed (als ze internet hebben).

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: