Translate

maandag 29 augustus 2011

Kopenhagen op de fiets - 28 augustus 2011

Nyhavn

We hadden geluk het bleef redelijk droog op onze 1e dag; slechts 2 buien gehad onderweg,  terwijl we door Kopenhagen fietsten. Kopenhagen voelt een beetje als een soort mix van Amsterdam en Berlijn, maar dan een stuk kleiner; veel kanalen, een haven, fraaie oude statige hoge huizen (5 tot 6 etages), moderne gebouwen, iedereen fietst hier (wij ook ^^), het regent en is groen. Kortom we voelen ons wel thuis hier.



op weg naar het centrum van Kopenhagen; zicht op Christianshavn

andere kant van de weg; zicht op kanaal/centrum

Kort verslag van zondag:
Reis voorspoedig verlopen (KLM vlucht, trein naar centrum). 
We zetten onze koffers in lockers, huren een fiets en gaan Kopenhagen verkennen. Hoewel niet echt warm zijn er veel 'korte broeken en tshirts' op straat. Tja het is zomer niet waar ^^

We fietsen onderbroken door fotostops helemaal naar het Noorden van de stad om de zeemeermin te bekijken. Ik had een megagroot beeld verwacht, maar oops het is super klein. Wel veel belangstelling; drommen mensen die allemaal met haar op de foto willen. 

de beroemde zeemeermin; den lille havfrue

't is een klein beeldje, maaaaaar wat een belangstelling ^^

We lunchen op een terras (onder een parasol met warme lamp) aan de haven in Nyhavn. Smorebrod met allerlei lekkers, yammie!
Vervolgens de stad doorkruist en een biertje gedronken op een terras waar we de laatste zonnestralen konden vangen.
's Avonds lekker Indiaas gegeten.
Het is nu maandagochtend en het regent :-( We gaan vandaag de musea in. Design en moderne kunst want dat is hier echt super. Kortom Kopenhagen komt redelijk overeen met het beeld dat ik ervan had gevormd.

fototentoonstelling  in de open lucht op Kongens Nytorv

met o.a. deze super foto ('k wou dat ik die kon maken)

vrijstaat Christiania

crea bea in Christiana

bij Amalienborg; typisch straatbeeld voor Kopenhagen

onze hotelkamer

Ons hotel - het Wakeup Copenhagen - is splinternieuw, erg kleine efficient ingerichte kamers, super ECO (ze dekken voor 1 persoon zodat indien niet gebruikt niet vies wordt). Het extra kussen en dekbed liggen in de la onder het bed. Deze opbergla is wel nodig want kasten zijn er niet. De badkamer is een glazen kabine in de kamer. Het doet ons een beetje denken aan onze hotelkamer in Tokyo, maar die was groter!


Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: