Translate

dinsdag 30 augustus 2011


Vanochtend laat opgestaan, het regende ernstig hard dus geen haast om de deur uit te gaan. Met de bus naar het Arbejdermuseet (het Arbeidersmuseum), fraai pand met kamers ingericht in jaren 50-60 stijl. Herkenning voor ons van meubels, oude radio's etc die onze (groot)ouders ook in huis hadden. Zelfs de kantine (restaurant mag het niet heten) van het museum was uiterst sober en in arbeidersstijl jaren 50.




Door naar Slot Rosenborg, dat de historie van de Deense koninklijke familie laat zien. Kamers volledig ingericht met gobelins, schilderijen, meubels, glaswerk en de nodige andere kostbaarheden. Tevens hebben we de schatkamer bezocht, waar we een aantal zeer fraaie kronen hebben bewonderd. We waren moe van het slenteren en hebben geluncht in het restaurant van Slot Rosenborg; lekker vis gegeten (3 soorten haring, Deense stijl).


sort of erotische kunst in het restaurant van Slot Rosenborg

zicht op Slot Rosenborg vanuit de tuin

 fraaie panden aan het plein Amagertov

Dwars door het centrum van Kopenhagen, al winkelend (o.a. bij Illums Bolighus, een bijzonder fraaie en grote winkel waar veel Deens design te koop is) naar het Dansk Design Center, dat eigenlijk wat tegen viel. 


fraaie pub in Tivoli (zie vernuftig waaiersysteem)

Door naar Tivoli om een biertje te drinken. Tivoli is een wat ouder zeer sfeervol pretpark met heel veel paviljoens waar je iets kan eten of drinken. Dat hebben we dus ook gedaan ^^
Erg lekker Italiaans gegeten en vervolgens nog wat rondgewandeld door Tivoli by night. 




hotel, restaurant in Tivoli park

toegangspoort tot Tivoli tegenover het Station van Kopenhagen

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: