Translate

vrijdag 1 juni 2012

30-31 mei: Basilicata & Campania


woensdag 30 mei
Na 4 dagen met heel erg veel plezier te hebben gelogeerd in hotel Cala del Porte in Vibo Marina en na een hartelijk afscheid (we kregen nog een kadootje mee van de eigenaar van het hotel) zijn we woensdagochtend vertrokken naar  onze volgende bestemming: de plaats Tito in Basilicata. 
Een nacht in B&B La Locanda Del Buon Formaggio een hele fraaie B&B boven een kaasmakerij en specialiteitenwinkel. Nieuw, heel modern ingericht met ruime kamers, en wederom super vriendelijke mensen. We hadden deze locatie uitgekozen omdat we initieel naar Manfredonia wilden, maar dit plan hebben we gewijzigd omdat de weersvoorspelling slecht was.

tomtom instlellen een dagelijkse bezigheid

Parco Nazionale del Pollino in Basilicata: super mooi

We rijden door Basilicata; fraai landschap; heuvels, bergen, bossen, brem, wilde bloemen, veel kleine akkers met druiventeelt en olijfboomgaarden EN koeien; die hebben we lang niet gezien in de andere zuidelijke provincies.
De mijnheer van het informatieburo van het park vertelt ons dat we veel te kort hier zijn (is waar) en dat er slecht weer wordt verwacht. We rijden naar de refugio waar we een korte wandeling in de buurt maken. Zeer fraai landschap. Zonde dat we hier zo kort zijn; hij had helemaal gelijk.
We rijden door naar onze B&B en eten s' avonds een super pizza (vooral die van Peter komt dicht in de buurt van onze most favorite uit Sardinie ^^)



water en worst na de wandeling

wolken maar gelukkig geen regen en onweer, hoewel voorspeld


donderdag 31 mei
We beginnen met een fantastisch ontbijt in onze B&B met natuurlijk vele soorten kaas.



deze fraaie foto van een koe met ijspegels aan zijn oren hing in de ontbijtzaal van de B&B

We maken een stop in Sasso di Castalda: lopen door het dorpje en bewonderen de kerk


In de buurt van Sasso maken we een wandeling de berg op en later een klim door de bossen


We rijden door richting onze nieuwe bestemming in Acciaroli (Campania), een dorpje aan de westkust onder Salerno. Fantastische route langs de kust.


Peter heeft geboekt in hotel La Pineta: een super plek! Op de foto ons mega grote terras en de fles wijn die Peter had besteld na aankomst. De dame van de receptie kwam hem bezorgen toen we in het zwembad lagen. Ik wist van niks, surprise!

het zwembad van ons hotel by night

nogmaals ons terras maar nu by night met lege wijnfles

Vanavond heerlijk gegeten in een van de weinige restaurants die open zijn. Veel is hier nog dicht want het seizoen is duidelijk nog niet begonnen. Heerlijk rustig dus.

To be continued.
Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: