Translate

maandag 4 juni 2012

Dagje Molise en laatste stop in Abruzzo


zondag, 3 juni
Dagje Molise eindigend in Abruzzo bij Elena en Danilo van B&B Catina Loft, onze laatste stek voordat we morgen vertrekken naar huis (snik). 


ons 'ontbijt cafe' 

Na een echt Italiaans ontbijt bij de locale bar lopen we de route door het Centro Storico van Agnone. 

met mijn iphone maak ik een filmpje van het luiden van de klokkentoren



Een heel erg fraai plaatsje beroemd om de klokkengieterij de Fonderia Pontificia MarinelliPeter vertelt dat er ook in Aarle-Rixtel (Brabant boven alles ^^) nog een bestaat, ook een familiebedrijf evenals deze in Agnone. 
De familie Marinelli giet al jaren klokken. De gieterij staat midden in Agnone en heeft geen hek waarop Peter aangeeft dat dit in NL met al die koperdieven van de laatste tijd niet zo handig zou zijn. We doen de Italiaanse rondtoer samen met erg veel Italaanse families en John en Sue die wij gisteren tijdens het diner in de Masseria hebben ontmoet. Impressive vooral de gieterij zelf; die geur wow.





Het is ondertussen erg warm geworden (28 graden) en na een biertje bij ons cafe, waar we John en Sue weer tegen komen, gaan we naar de opgravingen (Romeins theater en tempels van 200 BC) bij Pietrabbondante. 





Vervolgens rijden we dwars door de bergen (de weg ligt op 1500 meter) naar onze volgende bestemming; de B&B Cantina Loft in de buurt van Pescara. Ik had deze stek al geruime tijd geleden via Booking.com geboekt en ik had echt geen idee meer hoe 't er uitzag. Nou helemaal top dus; super modern, nieuw en met echt hele aardige eigenaren; Danilo en Elena. Hij maakt wijn en olijfolie en zij doet de B&B. 


Cantina Loft onze B&B een super verbouwde wijnboerderij



onze badkamer
het ontbijt om 05.00 uur: thx Elena!!!

Elena is vanochtend om 4.30 uur voor ons opgestaan om ontbijt te maken. En, gisteren kregen we natuurlijk wijn van eigen cantina als welkomstdrankje, en daar zaten diverse kaasjes en worstjes bij. Super. Enkele foto's van deze super B&B.



maandag, 4 juni: de vakantie is voorbij :-(
Terugreis verloopt soepel. In Abruzzo is het warm en zonnig, in Milaan fris en in Nederland is het koud en regent het. Tja, we zijn weer thuis.
Op naar de volgende trip.


Dikke kus
Peter & Carina

Geen opmerkingen: