Translate

zaterdag 3 november 2012

Noord Portugal: dag 11 Lissabon

Zaterdag, 22 september
Terug naar Lissabon; phew een heel eind rijden over tolwegen. Het is warm (34 graden en meer), maar gelukkig zitten wij in de airco. 

Sinds dit jaar heeft de Portugese regering allerlei voorheen gratis snelwegen omgetoverd in bepaalde stukken tolweg. In onze auto zit een detector die piept als we weer een betaald stuk oprijden. De kosten lopen aardig op en wij begrijpen nu waarom het zo super rustig is op de weg.

In Lissabon logeren we in VIP Grand hotel & spa Lisboa dat redelijk dicht bij het centrum en bij het vliegveld ligt EN een parkeergarage heeft.

Met de metro naar het centrum gegaan naar de Solar do Vinho do Porto, waar Peter een Fonseca port uit 1961 probeert, nou die smaakt wel. De ober raadt hem af deze in de koffer mee naar huis te nemen. We kopen wel een set portglazen met 't logo van de solar, die mogen wel mee in de rugzak. En weer twee te gekke poezenborden gekocht bij onze favoriete winkel A Loja de Gato preto. Helaas meer paste niet in mijn rugzak.


Solar dos Presuntos

We zijn echt op herhaling in Lissabon ^^ want 's avonds eten we in Solar dos Presuntos. We hadden de receptioniste van ons hotel gevraagd te reserveren wat geen overbodige luxe is want het zit vol. We bestellen de krab/kreeftschotel aww super lekker met een heerlijke witte wijn erbij: genieten.

Zondag, 23 september:
De volgende ochtend  mega vroeg opgestaan (hele vroege vlucht).

Ondanks alle shit van de diefstal en nasleep daarvan hebben we een leuke trip gehad, maar de afhandeling vergt nog enorm veel tijd en gedoe. Er zaten namelijk veel waardevolle zaken in de koffers. We zijn nu al weer weken bezig om dingen terug te kopen. Lastig, omdat niet alles meer verkrijgbaar is. Ik haat dieven!

1 opmerking:

Anoniem zei

Superleuk informatief artikel met alle highlights opgesomd!