Translate

zaterdag 3 november 2012

Noord Portugal: dag 9-10 Serra da Estrela

Donderdag 20 september

Door naar de Serra da Estrela waar we in de laatste poussada van deze vakantie zullen logeren op 'grote hoogte' (rond de 1500 meter): Poussada de Manteigas, Sao Lourenco
We passeren de Douro, mooie uitzichten, heel veel druiven die moeten worden geoogst. Lekker fruit gekocht bij gehaaide dame die at random iets in een plastik zak doet en een bedrag roept. 



er wordt geoogst


Het dorp onderaan de berg waarop wij logeren in onze poussada blijkt Manteigas te zijn; hier hebben wij jaren geleden gelogeerd. We hebben voordat we vertrokken een 'wegloop' kaasje gekocht en de B&B gevonden van toen. 

Vrijdag, 21 september


Deze foto is heeeeel ernstig: unisex hoodies ... arghhhh! Gekocht in de supermarkt van Leira omdat we toch iets warms moesten hebben. Komt goed van pas nu want het is koud als we 's ochtends aan onze wandeling beginnen. Hele fraaie route van circa 6 uur in de natuur. Genoten en het biertje na afloop op het terras van de poussada smaakte uitstekend. We hadden het verdiend.



lunch onderweg; natuurlijk ontbreken de TUC koekjes niet

Na onze wandeling nog een beetje rondgereden in de bergen en toen kwamen we hoog op de top dit fraaie pand tegen, waarvan het dak van golfplaten is. 

Geen opmerkingen: