Translate

zaterdag 3 november 2012

Noord Portugal: dag 5 Penedes-Geres

Zondag 16 september
We vertrekken vanuit ons hotel voor een rit naar de heuvels van de Penedes Geres, een streek op de grens met Spanje. We zullen daar 1 nachtje logeren in de poussada de Sao Bento.
We zien op de boulevard van Fouradoura heel veel Portugese families paraderen, dat is hier een favoriete zondagsbezigheid legt de receptionist van het hotel uit. 

We rijden de route door de Penedes met vele andere autos, tja het is zondag en dan gaan de portugezen dus ook op rits. 
Op de foto's de typische 'voorraadschuurtjes op palen' (espigueiros) van Noord Portugal. We kennen ze nog van onze vorige trip een aantal jaar geleden.
Maar hier wel veel fraaie exemplaren hoog gelegen. 




Maandag, 17 september: wandeldagje 
We gaan vandaag wandelen jawel. We laten onze koffer met de fantastische H&M, Zara en andere meuk goodies staan in de poussada en spreken af deze later op te halen. Ik durf 't niet meer om de koffer in de auto te laten tijdens wandeling; helemaal neuro geworden na inbraak... bah!
Fraaie wandeling, wel zoekwerk want duidelijk aangegeven is het niet. Ruig landschap, stuwmeer, mooie licht grijze rotsen tegen blauwe lucht.

Na afloop halen we de koffer op en rijden naar onze volgende bestemming: 3 nachten in Guimaraes, dit jaar culturele hoofdstad van Europa.



Geen opmerkingen: