Translate

zaterdag 3 november 2012

Noord Portugal, dag 3-4: Bestolen & strand Fouradouro

Vrijdag, 14 september:

Hier tegenover is 't gebeurd op de parkeerplaats: we zijn BESTOLEN! Onze huurauto is op de parkeerplaats opengebroken terwijl wij op strand lagen en alle twee onze koffers zijn weg. DRAMA!

We zijn niet de enigen, ook van een Duits stel is de huurauto opengebroken. Bij hen is veel geld, paspoort, telefoon etc gestolen.
Naar politieburo, wachten, procesverbaal op laten maken, etc. 
Daarna naar het dichtsbijzijnde winkelcentrum gereden om van alles aan te schaffen, we hebben immers niks meer behalve onze papieren, geld, telefoons, camera, strandspullen en de kleren die we aan hebben (niet veel want het is warm). 
We beginnen met opladers voor onze telefoons (niet eenvoudig), camera oplader is nergens te krijgen (arghh kan geen foto's meer maken), een koffer, toiletartikelen, ondergoed, kleding, tandenborstel, etc. 



We bellen het hotel dat we het diner niet gaan halen (ik had gereserveerd want het is immers Peter zijn verjaardag!). Uiteindelijk komen we om 1 uur 's nachts uitgeput en niet echt vrolijk aan bij ons overigens super leuke hotel in Fouradouro. We hebben een kamer met zeezicht maar het is donker en ik zie nog steeds die lege kofferbak voor me. Ik ben boos en kan het nog steeds niet geloven.

Zaterdag, 15 september: 
Het lukt ons niet om de autoverhuurmij te pakken te krijgen. Telefonisch contact lukt niet (onbereikbaar) noch emails (via BB van Peter want onze laptop is ook gejat). We gaan naar het strand en daarna weer shoppen voor missing goodies.


op het strand van Fouradouro met van het hotel geleende parasol

even een wijntje bij zonsondergang om te relaxen, want alweer geshopped in het naburige Shopping Center for missing items (zucht en nog steeds geen oplader voor de camera)

heel typisch voor deze kust de 'Ola tentjes in felle kleuren' 
(foto gemaakt met mijn iphone)

Een dag later op 15 september vieren we Peter zijn verjaardag in het restaurant van ons hotel in Fouradouro. Lieeeef ze hadden een 'soort taartje' voor hem gemaakt.



Geen opmerkingen: