Translate

zondag 27 mei 2012

22-23 mei Sila: heerlijk eten en wandelen


dinsdag, 22 mei
Onderweg van Lecce naar Parco Nazionale della Sila komen we langs een fraai tegen de bergen aangeplakt stadje. Het weer betrok steeds meer, af en toe zelfs een bui en de temperatuur daalde tot 8 graden ... arghhh!
Geel gekleurde heuvels van de vele brem.een welverdiend biertje

Het is koud en nat als we aankomen op onze volgende stek de San Lorenzo si Alberga in Camigliatello Silano, waar we heel gastvrij (en in het Engels) werden ontvangen. Een 4 sterren hotel, modern ingericht, aardig personeel EN met een werkelijk super restaurant, waar we beide avonden voortreffelijk hebben gegeten. 
We ontmoeten Daniel, een sympathieke New Yorker met Italiaanse roots die hier kookt in het kader van zijn opleiding. Veel met hem gekletst over eten, drinken en van alles. Hopelijk lukt het hem om zijn droom te verwezelijken: een eigen restaurant openen in Italie of Arizona dan gaan we zeker bij hem langs! 
Peter in de 'cantina' waar we wijn proefden van de sommelier. 

Antipasto

verse gevulde pasta met dito geschaafde tartufo erop

woensdag 23 mei:

het ontbijt: alles vers en zelf gemaakt en die cookies .... jammie ^^

Een 3 uur durende mooie wandeling gemaakt in het Parco Nazionale della Sila.   Een lieve eigenwijze hond heeft ons tijdens de hele tocht vergezeld. We hadden geluk, het was droog en de zon scheen. Hoewel er herten en wolven schijnen te zitten in het park hebben we die helaas niet gezien, wel veel vogels.

traditioneel biertje na afloop van de wandeling 


's Avonds wederom gegeten in het restaurant van ons hotel. De zoon van de eigenaar heeft ons de speciale wijnen laten zien. Wow, hier ligt voor een kapitaal o.a. twee Petruswijnen, maar ook oude port (ook een uit Peter zijn geboortejaar). 

de oudste wijn uit dit speciale gedeelte van de Cantina komt uit 1890


rechts op de foto Daniel

We hebben het prima naar ons zin in Albergo San Lorenzo en als de zon had geschenen waren we zeker nog een dag langer gebleven. 
Maar helaas het weer werkte niet mee. 
In Nederland is het snikheet en wij zitten in de regen en kou. Dus op naar zonniger oorden, we besluiten naar de Oostkust van Calabrie te gaan naar Agriturismo Contrada Guido.

Als we aan het zoeken en plannen zijn, worden we door de receptionist geholpen. Hij adviseert hotel Cala del Porto in Vibo Marina aan de westkust van Calabrie, dat een prima restaurant heeft. Wij boeken daar voor zaterdag 26 t/m maandag 28 mei.


dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: