Translate

dinsdag 1 mei 2012

Weekend Sint Niklaas (MAS en Anne's House)Allereerst het MAS (Museum Aan de Stroom) in Antwerpen bezocht; heel modern fraai gebouw ontworpen door het NL Architecten bureau Neutelings Riedijk, de moeite waard om te bezoeken. 
De collectie is een allegaartje, maar zeker de kunstwerken uit het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen (MSKA) die nu in het MAS hangen, vonden wij de moeite waard. Deze hangen hier omdat het MSKA wegens verbouwing is gesloten (gaat pas in 2017 ! weer open).
Maria en Kind van Jean Fouguet uit het MSKA; een waanzinnig schilderij, dat uit de 15e eeuw dateert maar ook heel goed als modern zou kunnen doorgaan.


Yeah zon, biertje op terras tegenover het MAS


Vervolgens door naar ons logeeradres Bed en Breakfast 'Anne's House' in Sint Niklaas, dat op circa 15 minuten afstand van Antwerpen ligt.

Een zeer fraaie B&B, waar wij gastvrij werden ontvangen door Anne. Alles is met smaak en oog voor detail ingericht. Anne is een perfectioniste maar ook een heel hartelijke gastvrouw die het haar gasten graag naar de zin wil maken, wat haar uitstekend lukte! Wij hebben genoten. Dank dank Anne voor de gezelligheid en de goede zorgen! Wij komen zeker terug!


's avonds lekker gegeten bij brasserie 'het Heerehuys' in Sint Niklaas.


het copieuze ontbijt

koffie drinken in het zonnetje in een deel van de tuin achter onze 'ontbijtkamer'

De wandeling langs veel watertjes, bossen en het Marnix van St. Aldegonde kasteel in Bornem, waar we helaas niet bij konden komen; allemaal privaat en rondleidingen op afspraak en in groepen. Tja... jammer konden wij dus niet op bezoek bij de nazaten van Filips de Marnix, de 'rechterarm van Willem van Oranje', die onze nationale hymne heeft geschreven. Wel veel fazanten en een hert gezien EN het was schitterend zonnig weer. Kortom een geslaagd weekend Belgie.


Geen opmerkingen: