Translate

woensdag 9 mei 2012

Regen in het zuiden (Maastricht & Belgie met Roos & Henri)


Weekendje weg met onze vrienden Roos en Henri naar Maastricht, Oud Rekem & Tongeren. Helaas regende het en was het fris ....., maaaar daardoor wel veel fraaie dingen gezien EN gekocht ^^
Hier op weg in de Volvo van Henri.


We zijn begonnen in Maastricht waar we o.a. de fraaie Selexyz boekhandel, gevestigd in de voormalige Dominicanenkerk en klooster hebben bezocht. Peter heeft daar een compleet, zeer fraai geillustreerd (wel beetje zwaar: >10 kg?) boek over de geschiedenis van de kunst gekocht; titel "The Art Museum PHAIDON".Logeren in Bed en Breakfast 'Boven de Gallerij' van Lutgarde en Joan in Oud Rekem, Belgisch Limburg. 
Heerlijk gegeten en gedronken (het is duidelijk aspergetijd) in restaurant 'Onder de Linden' in het dorp. Gezellig restaurant, altijd druk en super vriendelijke bediening. 

 aan de ontbijttafel in B&B 'Boven de Gallerij' in Oud Rekem

onze kamer

Tongeren ^^

Op advies van onze gastheer zijn we zondag naar het Gallo-Romeinse Museum in Tongeren gegaan om daar de tentoonstelling 'Sagalassos city of dreams' te bekijken. Onze gastheer, zelf erg geinteresseerd in archeologie, sprak er zo enthousiast over dat we er wel naar toe moesten. Nou, geen spijt van; een smaakvol opgezette, druk bezochte expositie in een heel modern museum.  

net echt deze 'homo sapiens' 
onderdeel van de permanente collectie van het museum

beelden in de kloostergang van de kerk van Tongeren
Als laatste toch nog een klein wandelingetje rond een kasteel in de buurt. Het was ondertussen droog geworden.
En voor je het weet is het weekend weer voorbij. 
Op naar Puglia ^^
dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: