Translate

maandag 28 mei 2012

26 mei: Calabrie van de oost- naar de westkust


zaterdag 26 mei:
De zon schijnt en de lucht is blauw als we uit onze Agriturismo vertrekken naar 'ons strandje'. Een paar uur heerlijk zonnen, lezen EN jawel zwemmen in zee. We drinken nog een laatste drankje bij ons tentje op het strand en vertrekken via de bergen naar de westkust van Calabria. 

zicht op Stilo


Onderweg bezoeken we Stilo een dorpje in de bergen. Het gaat ons om de Cattolica, een byzantijnse kerk uit de 10e eeuw met restanten van fresco's (die ik helaas niet mocht fotograferen). Het is een klein gebouw, maar zeker de moeite waard.
   


onderweg: Gerocarne, Vibo Valentia (zeer agrarisch gebied)


Als we rond 19.00 uur aankomen in ons hotel (Cala del Porte) in Vibo Marina (heerlijk wat een luxe) nemen we een douche en laten ons verwennen in restaurant L'Approdo, dat onderdeel is van het hotel. 
Heerlijk eten en drinken (we nemen allebei het menu 'La Cucina Calabrese'), vriendelijke bediening en gelukkig spreekt er iemand Engels.

De sommelier heeft in eerste instantie wat moeite met ons, want Peter wil natuurlijk zelf beslissen welke wijn hij kiest. Tja, en dat duurt even als de wijnkaart vele bladzijden telt..... Maar aan het einde van de avond komt alles goed en na het opvolgen van de door de sommelier geadviseerde wijn bij ons wel heel aparte desert (met zoethout) gaan we als dikke vrinden uit elkaar.

onze kamer et moi

Omdat de wifi aansluiting, noch de kabel werkt, gebruik ik de mega pc bij de receptie voor het maken van achterstallige blogposts. 
Het wordt ernstig laat en als ik op de kamer kom is Peter met kleren en schoenen aan op bed in slaap gevallen ^^ oops.

dikke kus
Carina

1 opmerking:

Michiel zei

Erg leuk om te lezen..de details over wijnkaart, brakke wifi (ook hier):)