Translate

zondag 20 mei 2012

Meer Lecce, traditional food & Otranto

 

Zaterdag nog wat door Lecce gefietst en bekeken/gefotografeerd, o.a. het Romeins amfitheater. Lichte lunch met lekker flesje witte wijn op gezellig terras op mooi plein. Witte wijn smaakte zo goed dat we 2 flessen hebben aangeschaft.

 


een fraaie begraafplaats

Paolo kookt: lamsvlees volgens recept van zijn moeder
 
en hij speelt voor ons. Super sfeertje!

Zondag is het mooi weer en we gaan op rits; eerst naar het strand. Het is druk, het zeewater is nog te koud om te zwemmen, maar in de zon is het best warm.
Na een paar uur zonnen en lezen gaan we door naar Otranto; een fraai havenplaatsje met een rijke historie. Ook hier is het druk met wandelende families. We bezoeken de kathedraal waar de botten en schedels van 800 martelaren achter glas in een kapel liggen. Tevens ligt er een fraaie zeer oude tegenvloer en zijn er fresco's die beetje zijn vervaagd.
 gevel van de kathedraal van Otranto

Otranto

Morgen gaan we naar de westkant. We blijven nog een dag langer hier in het huis van Paolo. Het bevalt ons wel. Vanochtend een was gedraaid en vanavond lekker 'gekookt' : rucola (heel sterk smakend) met bresaola & insalata caprese met evenzo sterk smakende basilicum (enorme bladeren).
Heerlijk.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: