Translate

maandag 28 mei 2012

27 mei: Reggio di Calabria

zicht op ons dorp (en haven) Vibo Marina

zondag (pinksteren) 27 mei:
Vandaag gaan we naar Reggio di Calabria om daar de beroemde Griekse bronzen van Riace en de basilica cattedrale Maria Ss Assunta te bekijken. 
We volgen de secundaire weg langs de kust totdat het mega mistig wordt door laag hangende wolken. We rijden langs heel heel veel olijf- en sinaasappelboomgaarden en door arme dorpen. Het is rustig op de weg.

Voor de bronzen beelden hebben we wel wat moeite moeten doen. We stonden voor een dichte deur want het museum waar de beelden zich normaliter bevinden wordt gerenoveerd en is gesloten, maar de bronzen liggen (ook zij worden gerestaureerd) in het Palazzo Campanella, zetel van de Regional Council van Calabria. Van achter glas zijn deze 2 beroemde bronzen warriors (men denkt Tydeus en Amphiaraus) uit de Griekse oudheid te bewonderen. Indrukwekkend! Ongelooflijk hoe ze zo intact en fraai zijn gebleven na 2500 jaar op de zeebodem te hebben gelegen. 

deze 2 foto's van internet geplukt (kwaliteit niet echt super, sorry)


foto's maken is verboden, tja wist ik niet dus wel eentje gepoogd te maken. Lastig met dat glas. 

uitleg van een gelovige Italiaan in de Basilica


er worden hier in Zuid Italie altijd veel handen geschud

gekocht deze ketting op de markt tegenover de Basilica

We deden mee vanavond: slenteren/kuieren over de boulevard aan de haven. Kijken en bekeken worden, helemaal leuk.


Vanavond hebben we weer in het restaurant van ons hotel (Cala del Porte) gegeten. Wederom voortreffelijk. Na afloop heeft de sommelier ons de cantina laten zien en enkele super luxe wijnen getoond. Indrukwekkende collectie!

een wel heel mooie Amarone wijn

Morgen gaan we zien hoe we de laatste dagen van onze reis gaan inplannen. We vinden dat we al aardig wat gezien hebben van Zuid Italie en een goed beeld hebben kunnen vormen van dit deel van het land.

To be continued 
dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: