Translate

zondag 27 mei 2012

24-25 mei: zon, zee aan de oostkust


Het is koud en nat als we donderdag 24 mei vertrekken uit Albergo San Lorenzo. Bij het afscheid krijgen we nog een zelfgemaakt brood en worstjes mee. Wow, zo aardig!
Tijdens onze reis naar de oostkust belanden we in dichte mist (zie foto) en de stralende zon laat op zich wachten tot de volgende dag.

'ons strandje' Het is even wennen na het warme bad van onze Albergo nu te belanden in deze typisch Italiaanse Agriturismo (Agriturismo Contrada Guido). Ze spreken hier geen woord buiten de grens) en praten ook alleen met elkaar. Wij voelen ons niet echt welkom. We eten in het restaurant en de gastkok die avond is naar onze maatstaven (we zijn verwend ik weet het) niet super. Internet werkt niet en de gang naar onze kamer ruikt wat muf. Kortom een mwah dagje ....

mooie tuinen en veel ruimte
onze kamer

vrijdag, 25 mei
De zon schijnt! We gaan naar ons strandje een paar uurtjes bakken ^^
Heerlijk relaxen, lezen en genieten van het mooie weer. Als het weer om 2 uur betrekt gaan we lunchen.Na de lunch bezoeken we Catanzaro, een grote stad in de buurt van onze stek. We wandelen rond en snuiven de sfeer van Calabrie. Dit deel van Italie is een stuk minder toeristisch-ontwikkeld en welvarend als Puglia of de bergen van Sila. Het verschil tussen arm en rijk is groot. We wandelen over de corso van Catanzaro met luxe winkels, terwijl de straten erachter een totaal ander beeld geven. Geen toerist te zien trouwens.
Op het terras van een fraai Jugendstil cafe drinken we wat en laten ons de hapjes die erbij worden geserveerd goed smaken. We bekijken de goed in pak gestoken oudere heren die elkaar hier op het terras ontmoeten. Er worden heel wat handen geschud....
Morgen gaan we naar de westkust, we hebben er zin in.

dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: