Translate

zaterdag 27 juni 2009

Asturias: bergen, koeien en design

Zaterdag, 27 juni 2009


Vanochtend vanuit ons hotel Pazo de Trave vertrokken na ontbijt om 09.00 uur: we waren de eersten. Die Spanjaarden zijn echt lui, ze kwamen pas uit hun kamers toen wij al ontbeten en betaald hadden. Enneh wij waren helemaal niet vroeg.




de Pazo de Trave eucalyptusbossen


Met slingerweg door de campagne (verscholen dorpjes, boerderijtjes in de heuvels, maar ook Eucalyptus bossen en veel heel veel hortensia's meestal blauwe) gaat het eerste deel van onze trip. Vandaag gaan we een behoorlijk stuk oostwaards. We gaan naar Llanes in Asturias (in de buurt van de Picos).






Maar we gaan eerst nog lunchen in Navia (ik probeer een echte Spaanse kroeg hamburgesa mmm niet echt lekker) vervolgens twee uurtjes op het strand van Teifaros.
De wolken verdwijnen en het wordt steeds warmer. Heerlijk beetje lezen, luieren voordat we 2 uur over autobaan doorrijden naar Llanes.


Als ik op de kaart kijk, besef ik pas goed hoeveel kilometers we nog van de grens zijn. Pfff dat worden nog heel wat uurtjes autobaan voordat we bij de grens van Frankrijk zijn.



Rond 7 uur arriveren we in de Posade de Babel, en het is hier behoorlijk trendy. Chique auto's voor de deur, heel wat duurder dan we tot nu toe in onze Sawday's adressen gewend zijn. Zeer fraai hier: strak design, mooie lawn. Wij logeren vannacht in de main building: kamer is niet speciaal. Maar... morgen hebben we een glass room/cubicle (zie hun website). 'k Ben benieuwd.
Vanavond eten we hier in het restaurant (geen hamburger...).






















Morgen willen we gaan wandelen in de Picos. Hopelijk is het weer daar ook goed. Het front met regen ligt er voor of er boven. Duimen maar.
Kus
Carina

Geen opmerkingen: