Translate

woensdag 24 juni 2009

Santiago en een landgoed van 14.000 m2

woensdag, 24 juni 2009

Vanochtend na wederom super ontbijtje, verzorgd door de aardige Marokkaanse bediende, vertrokken naar Santiago de Compostela. Auto in mega parkeergarage gezet en in paar stappen stonden we op plein voor de kathedraal.




Impressive! Omringd door pelgrims die na wie weet hoevele weken/maanden ontberingen hier ook aankwamen. Er was net een dienst aan de gang in de kerk waarbij men JAWEL het grote zilveren vat (botafumeiro) met wierook door de kerk heen zwengelde (link = filmpje op YouTube). Hiervoor zijn 4 man nodig. Erg apart en het leek wel een popconcert: kerk bomvol, veel mensen die ook nog stonden, allemaal camera's en na afloop van het zwengelen van het wierookvat klonk een applaus. Mmmmm dat verwacht je niet in een kerk. Apart dus.


Vervolgens de kerk bekeken: veel nog in originele staat, oud romaans, de tombe waar de heilige Jacobus ligt gezien. Het is een mega grote kerk. Vervolgens wat rondgewandeld door het oude centrum, pleinen bekeken, oude straatjes (veel tourist traps en restaurantjes/bars etc). We zijn uitgebreid gaan lunchen met fles super witte Albarino wijn. De vakantie van de wijnen noemt Peter het al..... Na de lunch in parkje van mager zonnetje genoten. Daarna naar onze nieuwe stek gereden:



Casa Grande do Bachao. Wow we zitten hier op een landgoed van 14.000 m2. Er stroomt een rivier doorheen, allemaal bossen en zover je kijkt geen huis te bekennen. Er is een zwembad (hebben we in gezwommen met uitzicht op de bossen en heuvels), een bibliotheek, een restaurant (morgenavond gaan we daar eten). Ik zit hier op bed met laptop op schoot, raam is open en ik hoor de vogeltjes en het water uit de pomp druppelen. Wat een mooie serene plek.
Straks gaan we terug naar Santiago om de stad bij night te zien en misschien wat tapas te eten als we trek hebben. Morgenmiddag na bezoek aan Santiago (we willen graag mis bijwonen in de kerk) gaan we hier op het landgoed wandelen, afdalen (best steil) naar de rivier.
's avonds wederom naar Santiago om de stad bij avond te zien.


Kus Carina

Geen opmerkingen: