Translate

woensdag 17 juni 2009

Wijn, wijn, wijn en Aalto...

dinsdag, 16 juni 2009

Internet deed het niet gisterenavond en vanochtend. Wel connected maar geen internet toegang. Balen. Peter vraagt aan receptie om email te checken en jawel de manager van Aalto winery heeft geantwoord. Wow, we kunnen terecht maar danwel Spaanstalige rondleiding. Tja.... set your priorities.

We zijn helemaal blij. Super. Hoeveel rondleidingen gaan we doen ;-)

Blijken er uiteindelijk 2 te zijn: Matarromera waar we uitstekende uitleg krijgen en na wat brood met ham en kaas op terras in gerestaureerd dorpje door naar de Aalto winery. 




Deze ligt verstopt op het platteland tussen de wijnranken, we moeten een aantal kilometers een zandweg volgen. Dat kunnen wij met de Volvo ;-) De winery blijkt een super modern gebouw in grijs, met massa's lavendelplanten ervoor (zie foto).


Wij doen samen met een Israelische groepje van 6 wijnkenners de tour, onder de bezielende en gepassioneerde leiding van Jose Carlos Garcia. Hij vertelt ons, in zijn beste Frans doorspekt met Spaanse woorden, vol trots over de konische alu vaten, die speciaal in Portugal worden gemaakt, de betonnen vaten, het hout uit Missouri waarvan zij hun casks laten maken, etc. Wederom zeer interesting.


Daarna de proeverij in de kelder tussen de vaten. Hij heeft wat glazen neergezet en rukt allerlei fantastische wijnen open, zit soms zelfs nog geen etiket op. Super sfeertje! We zijn allemaal impressed. Bij de Aalto PS wijn adviseert hij ons deze niet uit te spugen ;-)




We hebben geen behoefte meer aan volgende rondleidingen. Dit was perfect. We gaan naar ons hotel, bloggen, route bepalen voor komende dagen, BenB's reserveren, kijken naar de regen vanuit ons raam, eten met natuurlijk weer een super Ribera de Duero.

Geen opmerkingen: