Translate

woensdag 17 juni 2009

Ribera de Duero

maandag, 15 juni 2009

Op naar de wijnstreek. Onderweg, geinspireerd door al die wandelaars en fietsers, besluiten we ook een stukje te gaan wandelen. Pffff warm en benauwd, maar wel erg mooi. Glooiend landschap, wilde bloemen, graan, graan en nog eens graan en ... jawel wijngaarden. Het is hier onwijs mooi. We genieten.


We bezoeken de kathedraal van Burgos, imposant en schoooooooooooon! Zowel Peter als ik hebben hem jaren geleden in een vorig leven gezien, hoewel we er beiden ons niet veel van herinneren, toen was hij een stukker zwarter. Ernstig gothisch met barok. Fraai. We nemen audioguide (zonder stop, brrrr rennen door kerk, geen goed idee).




Door naar ons hotel in Pienafiel, midden in de Ribera de Duero wijnstreek. Wow alleen maar bodega's, fincas etc hier. Hotel is niet super, maar heeft wifi. Jawel. Het is vochtig warm, pffff. We eten op het terras natuurlijk met super wijntjes. Daar gaat mijn lijn ;(

Peter heeft gisteren email naar Aalto bodega geschreven om te vragen of wij langs kunnen komen. Staat niets van rondleidingsmogelijkheden op hun website. Nogal basic is deze website en dat voor zo'n bekende superwijn. Fingers crossed.
Er zijn hier mega veel bodega's, maar ja.... er is natuurlijk maar 1 AALTO ;-)
Carina

Geen opmerkingen: