Translate

woensdag 24 juni 2009

Rias Baixas

maandag 22 t/m dinsdag 23 juni 2009


Something completely different I must say.. Na ons verblijf in de bergen is het ff wennen: we zijn weer in de bewoonde wereld. Hier aan de kust in de Rias Baixas liggen steden als Pontevedra en Vigo, maar ook mooie stille stranden, fraaie baaien, haventjes.


Onze BenB, de Rectorale Cobres is super, fraai uitzicht over baai, mooie kamer/badkamer, onwijs aardige eigenaren, heerlijk ontbijt MET verse jus (ernstig belangrijk) en een zwembad! Hij is Spanjaard en zij Noorse. Ze hebben jaren in Barcelona gewoond en sinds 10 jaar hier omdat ze Barcelona te druk vonden. Hij kent Leiden, Delft en Rotterdam goed (deed iets aan de universiteit) en bezocht ons land vaak.


Gisterenavond zijn we op zijn aanraden schelpdieren gaan eten. Spidercrab, kreeft, gamba's, oesters en nog veel meer schelpdieren (zie foto), vergezeld van een heerlijk witte wijn uit de streek een Albarino.









Gisteren via allerlei kloosters in de bergen (de Riberas Sacras) hier naartoe gereden. Vandaag naar het strand. Het was vanochtend bewolkt dus we hadden geen haast. Beetje de kust verkend, veel fraaie baaitjes met afgelegen strandjes, mossels, kokkels en allerlei schelpdiertjes die te voorschijn komen met eb. Vrouwen met kaplaarzen en emmers. Toen de zon doorkwam heerlijk op verlaten strandje liggen zonnen/lezen. Het water is hier echt mega koud (Atlantische oceaan), brrrr.
Vanavond een visje gegeten aan de haven bij ons om de hoek, met een Alberino van Terras Gauda.

Toen wij vanavond terug reden van het strand viel ons op dat men overal vuurtjes stookte: reden St Juan: de komst van de zomer. Grote rookwolken overal.


Morgen gaan we door naar onze volgende stek: waarschijnlijk geen internet. We gaan naar Santiago de Compostela: ons reisdoel. Na Santiago gaan we weer langzaamaan terug richting Nederland brrrrrrr
Keep you posted.
Kus
Carina

Geen opmerkingen: