Translate

maandag 22 juni 2009

Pazo Paradela: op de boerderij in de bergen

3 dagen in de bergen op een boerderij (vrijdag, 19 t/m zondag 21 juni)


Na mijn laatste bericht vanuit de Posada del Marques (nabij Leon) hebben we 3 dagen (jawel 3 hele dagen!) geen internetconnectie gehad. Hoe overleef je dat, nou geen enkel probleem. Het was een super plek. Het voelde als vakantie tijdens de vakantie. We zijn super verwend als enige gasten van Manuel en Paz Rodriguez op de Pazo Paradela in Pobra de Trives (in de bergen in Galicie in de buurt van Ourense tegen de grens met Portugal aan).






Voordat ik verder vertel over onze 3 dagen in de bergen ff wat foto's van de vorige stek en de stad Leon. De kathedraal van Leon is fraai, ook de kloostergang erg mooi.

Op vrijdag 19 juni zijn we vertrokken na inladen van de wijndozen (die hadden zolang in de kelder van onze gastheer gestaan (lieeef). Via Astorga (fraai Gaudi gebouw, dat nu dienst doet als museum), dorpjes Murias en Castillo de los Polvazares (fraai gerestaureerd en beiden met ooievaarsnest) en de verlaten goudmijnen van Las Medulas naar onze stek in de bergen in Galicie.






We logeren, ontbijten, drinken en eten (kortom we worden helemaal verzorgd) op de boerderij van Manuel en Paz. Super mooi groot en ruig landgoed met kippen, 120 (of iets meer) schapen, een hond, 3 katten. De kudde schapen loopt vrij rond en iedere avond keren ze braaf terug naar hun stal naast de boerderij.

Manuel heeft jaren in New York gewoond (zou je niet zeggenn als je zijn Engels hoort), maar is 15 jaar geleden teruggekeerd naar het landgoed van zijn ouders. Hij heeft het fraai opgeknapt, Paz kookt heerlijk, zoveel mogelijk van eigen grond, alles zelfgemaakt. Kortom we genieten en besluiten na 2 dagen nog een nachtje te blijven.



We maken 2 mooie wandelingen (een door een kastanjebos en een naar een pueblo abandonado, dat in een hidden valley ligt, impressive) en zwemmen 's middags in een stuwmeer. Het is warm maar 's nachts koelt het af tot koud. 's Ochtends is dikke trui geen overbodige luxe, maar al snel warmt het op tot 30 graden.


Vanochtend (maandag 22 juni) zijn we vertrokken. We logeren nu bij Spaans/Noors echtpaar dat gave BenB runt aan de kust hier in Rias Baixas. Leuk huis, mooi gerestaureerd, veel hout, oude meubels, mooie tuin EN jawel een ZWEMBAD arghhhh.
Morgen naar een van de 44 stille stranden hier aan de kust. Enige minpuntje is dat het overmorgen gaat regenen. Althans dat voorspelt Yahoo.
We gaan woensdag en donderdag naar Santiago de Compostella. Keep you informed.


Kus
Carina

Geen opmerkingen: