Translate

donderdag 18 juni 2009

Leon etc

donderdag, 18 juni 2009

Ik zit nu achter de desktop van de Parador die een wifi connectie heeft, maaaaar die werkt niet. Grrrr dus geen foto´s dit keer, maar wel een link naar de plek waar we nu zitten (in de buurt van Leon) www.posadadelmarques.com.

Gisteren zijn we eerst naar Aalto winery gereden en hebben daar zoveel als we konden betalen gekocht. Ja, zoveel als we konden betalen, want ze accepteerden geen credit cards (connectie was daar niet mogelijk). Gelukkig hadden we net geld uit de muur getrokken. Enfin we hebben ernstig lekkere wijntjes, die hopelijk goed blijven met deze temperatuur hier. Het is momenteel 30 graden of meer! Ernstig warm dus, maar droge warmte hier in Leon, een stuk aangenamer dan in het dal van de Duero rivier waar we gisteren nog waren.

Via Valladolid (vonden we niet zo super en stond behoorlijk in de steigers), vervolgens een fraai afgelegen middeleeuws klooster bezocht onderweg, zijn we naar onze Parador gereden in Carrizo de la Ribera (in de buurt van Leon). Helemaal super hier. We wonen tegen het klooster aan waar de nonnen op gezette tijden zingen. Gisteren zijn we om 21.00 uur geweest om naar hun gregoriaanse gezang te luisteren. Impressive. Dit landhuis met mega tuin is al jaren in bezit van de familie. Heel toevallig hebben we tijdens onze vorige reis door Noord Spanje in het andere landhuis van de familie in Gijon, Asturias gelogeerd. Hoe toevallig. Ook dat vonden wij een super plek.

Gisteren na de nonnen in het dorp een eenvoudige maaltijd incl. water, wijn en koffie genuttigd voor slechts 20 Euries.

Vandaag zijn we naar Leon gegaan. Kathedraal en omgeving bekeken. Ook het gebouw waarin nu de Caja Espana zit en dat Gaudi heeft ontworpen. http://www.gaudiallguadi.com/ Echt Gaudi, hoewel hij heeft zich ingehouden, vergeleken met casa mila en casa batllo.
Heerlijk geluncht op het Plaza Mayor in Leon (het was echt te warm voor andere dingen) en terug naar de Parador. We lezen, plannen route voor morgen en beetje bloggen, emailboxen lezen.
Morgen gaan we richting binnenland naar een Posada in de heuvels ver van alles verwijderd (net in provincie Galicia).
En.... dit is pas de eerste week van onze vakantie! Joepie, we hebben nog 2 weken.
Weet niet wanneer we weer internettoegang hebben, maar tot dan.
Carina

Geen opmerkingen: