Translate

donderdag 20 mei 2010

Boven de wolken - 20 mei

Gisteren (19 mei) was vakantiedagje, lekker relaxen, badderen in de onsen een beetje gewandeld hier in de buurt en verder lekker ontspannen: het is vakantie!

Vandaag, 20 mei was voorspeld dat het ging regenen, brrr. Maar het viel mee, wel bewolkt maar lekker weer. Stukje autorijden leek ons goed plan. Immers morgen moeten we onze auto inleveren in Tokyo ;-(
Dus na een super ontbijtje naar lake Yamanakako: zo grappig al die bootjes in de vorm van zwanen en andere romantico birds (met kroontjes). Nu is het mega rustig, maar in de zomer ... argh.


appel bij ons ontbijt vanmorgen


 
lake Yamanakako


Vervolgens road 150 gevolgd de berg op. Jawel, deze was zowaar open. Naar the 5th station op 2000 meter. En daar weg wolken... zon EN in al zijn glorie Mt Fuji.








We besluiten een stukje omhoog te wandelen for fun. Al wandelend is het moeilijk te stoppen, immers we willen graag de Fuji zien (het pad loopt door het bos).



Na circa 250 meter klimmen zien we hem, het bos houdt op en daar is de berg. Arghhh fraai. We besluiten te stoppen en na wat foto's en water keren we terug.
Lekker stijl naar beneden ;-)








Een ijsje op 5th station, waar het druk is geworden door de Tour de Japan die 21 mei (morgen) gaat plaatsvinden hier. De etappe zal eindigen op de Fuji bij Station 5. Veel officials, tv-ploegen, mechanics en ander volk.

We rijden naar beneden en komen in dichte mist terecht. We zien herten, die rustig doorgrazen.




Wat nog ontbreekt in onze reis is een typische Japanse supermarkt. We bezoeken een hele luxe genaamd Aiku. Zoveel groenten, die wij helemaal niet kennen. Genieten! Allemaal kruiden, ingemaakte groenten, vis, vlees. Een ontdekkingsreis door de supermarkt. Echt super.






Vervolgens terug naar onze Ryokan om daar in de onsen te duiken. Arghhh we willen ook een onsen/groot bubbelbad thuis ;-). In de ryokan loopt de nieuwsgierige Kokoro (dochtertje van 3) weer naar ons te gluren. Wederom een fantastische maaltijd wacht ons. Carina en Hiromi (de gastvrouw) praten veel over de Japanse gerechten (van Masayuki, de man/kok). Zoonlief Tazehiro gaat weer naar kendo. 


ons laatste dinner in Inn Fujitomita


Morgen richting Tokyo, de laatste dagen van onze reis. Een drukke en waarschijnlijk indrukwekkende afronding. Ik heb een afspraak gemaakt met de HR manager van Compuware. Leuk, leuk.
Het worden drukke dagen. Keep you posted.

Dikke kus
Carina

2 opmerkingen:

Unknown zei

Weer prachtige foto's!
Ik zie het al wel voor mij wordt het later ook Japan! Haha.

Nog veel plezier in Tokyo! (Er schijnt daar het ''drukste'' plein van de wereld te zijn)

- Tom Rutten

Carina en Peter Reisblog zei

Thx Tom! Ja, Japan is zeker de moeite waard. Sparen maar dus....
We zijn vandaag in Shibuya geweest, waar het drukste plein van de wereld is maar het regende en dus niet ZO druk.
Is trouwens overal mega druk, er wonen nogal veel mensen in Tokyo: 13 mln.
Leuk dat je onze blog volgt!
Peter & Carina