Translate

donderdag 13 mei 2010

Bruggen en Hiroshima - woensdag 12 mei

Prima geslapen vanacht in het love hotel. Vanochtend nog wat thee en koffie gemaakt in onze mega kamer. Ja zelfs daar is aan gedacht.
Op weg naar Hiroshima in West Honshu. De weg leidt ons over veel indrukwekkende bruggen die Shikoku via 6 eilanden met Honshu verbinden.






We stoppen bij een parkeerplek met fraai uitzicht op de eerste brug om te ontbijten. Nergens koffie te vinden, alleen cold coffee en na lang zoeken ook sandwiches gevonden. Wederom busladingen vol bejaarden die de bruggen komen bezichtingen en gek zijn op landkaarten. Ze verzamelen stempels van alle bezienswaardigheden die zij bezoeken in boekjes. Leuk, ik zet ook stempels in mijn boekje ;-)
Bij de uitgang vinden we uiteindelijk warme koffie: dat komt dus uit een giga automaat met diverse soorten koffie. Nou ja. Ik ontdek zelfs een automaat voor patat. Geen idee of en hoe dat smaakt.


patat uit de automaat....


batterij automaten

 
Rond 1 uur komen we in Hiroshima aan. We hebben een hotel in het centrum en kunnen daar wederom in een soort garageflat onze auto kwijt.
Hiroshima is een leuke en indrukwekkende stad. Dat laatste natuurlijk door de A-bomb en de monumenten en het museum die daaraan zijn gewijd.
In het museum veel verhalen/foto's van de geschiedenis en slachtoffers van de bom. Zeer indrukwekkend.


A-bomb dome


slingers origamie kraanvogels


children's peace monument


In het park klassen schoolkinderen die slingers van origamie kraanvogels komen brengen bij het monument voor kinderen. Veel foto's gemaakt en onder de indruk. We zien voor het eerst veel niet-Japanners. Logisch natuurlijk op zo'n toeristische plek.
We drinken na 2 weken weer een glaasje bubbels op een terras; het voordeel van een toeristische trekpleister.

Veel winkels, maar niets om te kopen. We eten in een tapasbar, jawel Spanje in Japan. Heerlijke kleine gerechtjes die door een vaardige Japanse kok worden klaargemaakt. Een flesje witte Spaanse wijn erbij en we zijn helemaal gelukkig.


tapas in Japan


Bloggen in de hal van het hotel, want er is geen internetconnectie op de kamer.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: