Translate

zondag 23 mei 2010

Tokyo - 22 mei (Tsukiji en Shinjuku)

Na ontbijt bij Starbucks bij ons om de hoek hebben we de vismarkt bezocht in Tsukiji. Ernstig leuk en natuurlijk veel te veel foto's gemaakt (nu met 2 camera's).
We hadden eigenlijk om 4 uur 's nachts bij de poort van de markt moeten staan om de tonijnhandel te bekijken. Echter, recentelijk zijn restricties ingevoerd om de handel te beschermen tegen indeweglopende toeristen waardoor slechts 140 toeristen worden toegelaten. Tja, om half 3 opstaan, de metro induiken en het risico lopen om om 4 uur te constateren dat we nummers 141/142 zijn ... nee. 


bevroren tonijn

de werkdag zit erop

en scheuren met die karren


blokken ijs snijden met cirkelzaag











ernstig fotogeniek die vismarkt ;-)


Vervolgens geluncht met de beste sushi van heel Japan in Tsukiji Sushiko, dezelfde tent waar we 3 jaar geleden ook hebben gegeten. Wow zo ernstig lekker, je kan bijna niet stoppen ;-) Echt super en reuze populair want men stond in de rij om binnen te komen.
Door de vele soorten en varianten kunnen we uitsluitend op uiterlijk kiezen en dan proeven en gokken wat voor vis het is. De houten latjes aan de muur vormt de lijst van vis die ze serveren, maar ze hebben gelukkig ook plaatjes. En de duurste was werkelijk super (tonijn).




Daarna door naar Shinjuku. Een levendige wijk met in het westen hoge gebouwen en in het oosten veel winkels (alle bekende merken zijn vertegenwoordigd), restaurants, kabuki, nightclubs en bars. Zeer kleurrijk.
En onder de grond liggen ook nog hele ' straten' vol winkels. In de oostelijke wijk heeft elke etage onder en boven de grond een ander restaurant. Tokyo is een stad die bestaat uit vele lagen. En van buiten kun je niets zien dus rest maar een methode ... naar binnen stappen.



vele kleuren taxis, maar het model blijft hetzelfde

 











We hebben er in een weirdo tent gegeten genaamd 'Mysterious'. Ernstig lekker.
Daarna by night nog wat rondgewandeld door de mensenmassa. Het is zaterdagavond en mega druk. Erg levendige leuke wijk.

Terug met de subway, diverse keren overstappen, naar onze wijk en afgesloten met een cocktail in een andere trendy tent.


jawel een heineken viltje

Tokyo is een wereldstad met zoveel overdaad aan mooie spullen en lekker eten dat je hier weinig anders kan dan geld uitgeven en genieten.

Welterusten ;-)
Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: