Translate

dinsdag 4 mei 2010

Fietsen

Vandaag hebben we op huurfietsen van het hotel Kyoto doorkruist van West naar Oost. Pff een aardige trap: een uur heen en een uur terug op fietsen zonder versnelling. En.. er zaten een aantal colletjes bij.

Gelukkig fietsen ook veel Japanners. Hoe? Nou gewoon, links en rechts over de stoep en over de weg. Alles is goed. Mooi dat is makkelijk, dus de auto's letten wel op.

Op weg naar Arashiyama om daar het bamboebos en de Tenryuji tempel en tuin te bewonderen. We waren niet de enigen ..... het leek wel of heel Japan op rits is, maar dat kan kloppen het is immers Golden Week.
Massa's mensen met kids die naar de dierentuin gingen, die om de hoek was van het bamboebos. Maar ook het bamboebos zelf was populair: we liepen in optocht langs de immense bamboestengels. Mmm toch wat minder voor de beleving, maar aan de andere kant ook wel weer een belevenis al die mensen.





hoezo druk....


De lunch was een belevenis op zich, geen idee wat we konden verwachten want ze hadden geen menu in het Engels.... dus plaatjes aanwijzen. We zaten traditioneel Japans voor het eerst op de grond aan een lage tafel. Oeps, kunnen wij dat volhouden? De jonge ober kon ons niet helpen omdat hij dacht uitsluitend Engels te moeten spreken en hem dat volledig blokkeerde. Ergens werd een Engels sprekende collega vandaag gehaald die ons uitlegde wat de bedoeling was van de hotpot varianten die we beiden besteld bleken te hebben. Carina moest er een kookpotje van maken (met sojamelkvellen) waar ze alles in moest dopen. Peter moest het potje kokende houden om velletjes te kweken en juist die vormden de lekkernij. Nou daar dachten wij anders over. Verder tempura, misho soep en nog veel andere kleine gerechtjes. We zaten ook op de grond op de mat (schoenen uit). Naast ons een stel vriendinnen, die natuurlijk weer V-teken maakten toen ik foto van hen nam.




schaaltje met gele brij is de hotpot (ga ik onthouden)


Op weg terug gestopt bij een soort buurtmarkt (het is immers een feestdag hier) die werd gehouden op het terrein van een tempel midden tussen huizen en flats. Een tolletje gekocht bij een lieve mijnheer. Ik kon geen nee zeggen ;-)
Leuke foto's (ook van die mijnheer) gemaakt.








de mijnheer van het tolletje


Een potje bier gedronken op een terras en op de kamer uitgezocht hoe we onze reis gaan invullen en waar we gaan snurken vanaf a.s. vrijdag als we de auto ophalen en aan de rondrit beginnen. Vanochtend hadden we geprobeerd om een Ryokan te bespreken via de receptioniste van het hotel, maar die Ryokan en een volgende zaten beiden vrijdagnacht vol. Onze Japanse mobiele telefoon heeft zijn nut bewezen, we hebben zelf gereserveerd.

Vanavond nog wat gesnackt in een leuk klein tentje hier in de buurt. Ze hadden zowaar ergens een velletje met een 'English menu' liggen. Lekker sake gedronken.
Peter had een soep van rijst, thee en zalmsnippers. Espresso bij een Starbucks, met nog veel studerende en babbelende jongeren en vervolgens snurken/bloggen.

Morgen gaan we verhuizen naar ons huisje aan de rivier bij Mike en Yuko. Spannend! 's Ochtends gaan we eerst 'filosofisch' doen....

Dikke kus
Peter en Carina

Geen opmerkingen: