Translate

zondag 23 mei 2010

Regen in Tokyo - 23 mei

 
Een nat dagje brrrrr: tot nu toe hebben we mazzel gehad en regende het terwijl wij en route waren met de auto. Maar vandaag dus de hele dag regen in Tokyo.


We hadden voor vandaag sowieso het Tokyo National Museum op het programma staan dus dat kwam goed uit. Toen we in het park waar het museum ligt kwamen was er weer een ceremonie gaande met een shrine en heel veel mannen, waarvan sommigen in wel heel korte broekjes ;-)

 




er wordt van alles geofferd (vis, groenten, water/sake?)



Enfin, wij hebben ons onder de menigte paraplu's geschaard en gekeken naar de, overigens zeer trage, ceremoniele handelingen; veel buigen (respect), waaier te voorschijn halen, waaier opbergen, klappen, nogmaals buigen etc.
Daarna ging het los en de mannen konden zich uitleven.


Wij waren verbaasd dat er zo weinig voorwerpen aanwezig zijn in het museum. Hopelijk bevindt zich in andere musea nog 't een en ander. Maar wellicht is dit ook de Japanse way of living: je vernietigt en vernieuwt.
We waren vooral geinteresseerd in de Japanse prenten (blokdrukken: Ukiyo-e). Er waren daarnaast ook zeer fraaie kamerschermen en kimono's te zien.
Ik heb veel foto's gemaakt met de nieuwe camera, die veel lichtgevoeliger is: top!










In de buurt van de metro een glaasje bubbels met tapa's genuttigd in leuke tent. Daarna door naar Takeshita-dori gegaan om de Harajuku girls te zien. We zijn hier 3 jaar geleden ook geweest. Toen was het koud in februari, maar nu regent het. Gekke winkels met veel goedkope meuk, veel roze, lieeeeef en overal de zoete lucht van flensjes.
Lastig om de dames en heren Harajuku te fotograferen, zeker als ze met plu's lopen. Jammer.







winkels voor Harajuku: jurken en pakjes van 100% narigheid..



We gaan door naar Shibuya. Daar wat rondgewandeld maar het regende te erg. We eten wat en gaan terug naar onze wijk waar we een fles roze bubbels kopen en wat zoutjes. Alles is nat brrrrr
  
En... morgen (onze laatste dag Japan) gaat het weer regenen. Blerghh!
Morgen verlaten we Tokyo en gaan naar Narita waar we 1 nacht blijven in de buurt van het vliegveld. We willen graag de beroemde tempel daar nog een keer bezoeken. 
En dan woensdag vliegen we na bijna 4 weken weer naar huis. Mmm, dat zal wel ff wennen zijn.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: