Translate

zaterdag 8 mei 2010

Riders in the Rain (7 mei) en Kumano Kodo (8 mei)

Nu MET foto's (geplaatst maandag 10 mei)

Vrijdag, 7 mei
Geen foto's dit keer, die komen later, want we hebben geen internetconnectie op de kamer/in het pension. Dus zit ik nu te typen op een pc in het tourist office in de buurt van ons Pension. We zijn echt op het platteland (na ja plat het is nogal heuvelachtig hier). Zeer fraaie omgeving: Kawayu.
We worden verzorgd (vol pension) door onze gastheren en tussendoor zitten wij in de onsen waarna wij onze kimono aantrekken en de juiste slippertjes. Wij hebben slippers voor in de kamer, buiten, het restaurant en het toilet.

Gisteren de auto (een Nissan grote bak) opgehaald en gaan rijden rond 12.30 uur. Pfff ff wennen aan het navigatiesysteem, de Japanse wegen en rijstijl, maar die man van mij is een kanjer die doet dat gewoon. Het regende de hele dag dus eigenlijk wel een ok reisdagje.

Rond 5 uur kwamen we aan bij ons pensionnetje MET onsen. Een onsen is een hete bron met heilzaam water. In de rivier tussen de keien bevinden ze zich, maar het bronwater wordt ook afgetapt en geleid naar o.a. ons pension. Dus een soort turks bad maar dan anders hebben wij in ons pension. Helemaal leuk. We hebben lekker gegeten met een fles Japanse rose erbij.
Wastafels en toiletten zijn op de gang en badderen doe je dus in de onsen. Eerst soppen en daarna schoon de onsen in, die bloedheet is dus NIET bewegen. Enfin, we worden hier zoooooo schoon ;-)


                          ********
Zaterdag, 8 mei




Na een stevig onbijt om 08.00 uur zijn we door onze gastheer naar Fushiogami-oji gebracht waar we een deel van de bedevaartswandeling 'Kumano Kodo' hebben gelopen. Het is een pelgrimroute dus overal kleine altaartjes, draaipalen, tempels en andere sacred zaken. Veel handel in allerlei omamori's, ema's, omikusi en andere amuletten die je kan kopen om onheil af te wenden of juist de goden om een gunst te vragen. Bij de tempel veel Japanners.



theeplantage



Kumano Hungu Taisha tempel


onze wens geheel links die zal worden verbrand (zie foto hieronder)


We hebben weer een wens opgeschreven in de Hungo shrine. Dit keer op een houten stokje, dat wordt verzameld en te samen met vele andere wensen wordt verbrand. We hebben een gezond lichaam gewenst :-)

Daarna zijn we naar Nachi gegaan.


rijstveldjes onderweg



In Nachi een enorme waterval (133 meter) en als we aankomen is er een voorstelling gaande. Prachtig decor. Ik kan niet laten om een fraaie omamori te kopen (een vogelkop zilverkleurig met belletje erin). Als ik vraag waarvoor deze dient, is het antwoord dat het helpt tegen alle bad things. Nou dat zit dus wel goed.





Nog verder geklommen naar een oranje tempel en dito pagode. Heel veel trappen, maar de moeite waard. Peter brandt nog een stokje om zijn rug te verzekeren van goede gezondheid.
Daarna weer afdalen en terug naar ons pension, waar we de onsen in duiken. Pff erg warm dit keer 43 graden... we houden het niet lang uit.







fraai gesnoeide bomen


Dit keer eten we vis (gisteren vlees). Helemaal lekker en we nemen er weer een fles Japanse rose bij. We bespreken het vervolg van de route en besluiten om Kyushu te schrappen: reden tijdnood.



reisplan bespreking ;-)


Morgen gaan we hotels zoeken en reserveren bij het tourist office. We gaan via Tokushima (aankomst van de ferry) en Imabari-Yunoura op Shikoku terug naar Hiroshima op Central Honshu.

Dikke zoen
Carina






2 opmerkingen:

Michiel zei

Geweldige foto´s! Heel indrukwekkend. Groeten, Michiel

Tom Rutten zei

Hoi Peter en Carina,

Echt leuk zo'n blog, zeer leuk idee om zo later je reis terug te zien en het ook zo met ons te delen. Ook leuk dat je alles op één site hebt met foto's enzo. Voor mij is dit een iets minder leuke periode want examens komen eraan. Maar keep me in touch en nog veel plezier op jullie reis

Itterasshai,

-Tom