Translate

donderdag 13 mei 2010

Torii Itsukushima-jinja en Matsue - 13 mei



Vanochtend vroeg opgestaan en met de auto op weg naar een van de meest gefotografeerde plekken van Japan en tevens een van de grootste Japanse toeristenatrracties: de torii (shrine gate) op het eiland Miyajima.


vanuit de auto


Na een kort boottochtje staan we op het eiland. Het is nog vroeg en dus redelijk rustig. Een paar klassen schoolkids. De zon schijnt, het is circa 19 graden en strakblauw. De grote orange torii lijkt in zee te drijven. Ik maak mega veel foto's, fraai hoor dat orange met die blauwe lucht.


de beroemde Torii 




Vervolgens het tempelcomplex op. Het eiland was vroeger verboden voor niet-priesters. Er mogen nog steeds geen mensen sterven, noch geboren worden, geen boom mag worden omgehakt en er lopen herten vrij rond. Ook hier weer veel amuletten te koop. Er is een traditionele bruiloft gaande. De bruid is in een witte kimono, super fraai. Alle gasten zijn ook in traditionele kleding gehuld.










We lopen naar het strand en komen in gesprek met 2 Australische jongens. Leuk gekletst en foto's gemaakt: zij van ons, wij van hen. In een traditioneel Japans restaurant een soep met noedels gegeten.





De boot terug en vervolgens richting de noordkust van West Honshu naar Matsue, dat het Venetie van Japan wordt genoemd. Mwah, er is idd een groot meer maar het Venetie.... beetje overdreven.

Het landschap verandert, het wordt steeds rustiger, veel rijstveldjes en beboste heuvels. We laten het stedelijke gebied duidelijk achter ons. In Matsue blijkt onze kamer nog kleiner als die van gisteren. Wel internet op de kamer maar ik zit nu op de grond scheef op 2 kussens.

We gaan de stad in om de zonsondergang te bewonderen en vervolgens duiken we een rare tent in op de 9e verdieping van een flatgebouw waar we prima eten met een mooi uitzicht over de stad.





Een koffietent vinden is niet zo eenvoudig na afloop van ons dinner. Er zijn hier alleen maar clubs waar zakenmannen op doorreis zich verpozen. Uiteindelijk bij het station vinden we koffie.

In het hotel zoeken we een slaapplek voor morgen. Dat is dus niet zo eenvoudig hier in dit gebied. Alles in het Japans (niet zo gek) en mega duur. We zullen ons plan moeten wijzigen.

Keep you posted.
Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: