Translate

woensdag 19 mei 2010

Fuji san - 18 mei

Ik zit nu te bloggen aan de tafel in de eetzaal van onze Ryokan Inn Fujitomita, omdat wifi op onze kamer niet goed werkt. Een helemaal leuke Ryokan met super vriendelijke eigenaren.

Vanochtend een western style ontbijt gekozen in onze Ryokan Seifu-so: lekker sinaasappelsap, toast, gebakken eitje EN heerlijke koffie, de beste tot nu toe. Leuk gekletst met de mevrouw voordat wij vertrokken. Nog iets in het boek geschreven en van haar een kaart gekregen: The great Wave of Kanagawa van Hokusai. Wij hebben haar kaarten van Leiden gegeven. Stom, stom van ons want die waren we natuurlijk weer helemaal vergeten. Het werd enorm gewaardeerd. Grrrr, hadden we natuurlijk veel eerder moeten uitdelen. Enfin, ....

Vervolgens naar het bekende kasteel van Matsumoto. Een Engels sprekende gids biedt zich aan om ons te begeleiden. Hij is gepensioneerd en wil zijn Engels oefenen. Helemaal leuk EN interessant. Hij laat ons alle vertrekken zien, wat betekent dat we behoorlijk moeten klimmen (steile trappen met hoge treden).



de gids


zoals overal ook hier schoolkids


Vervolgens door naar Fuji san, want we willen hem wel zien. Voor de komende dagen wordt slecht weer voorspeld (bewolkt en veel regen).
En... we zien hem jawel, wow indrukwekkend. We maken giga veel foto's want die berg is toch wel heel indrukwekkend.
Ik zal er slechts 1 bloggen ;-) van de tig foto's die we hebben gemaakt.


Mount Fuji (Fuji san)


We rijden door naar de Ryokan die we hebben gereserveerd en wow een super plek MET uitzicht op de Fuji, een grote kamer en een onsen in het gebouw. Na een biertje zijn we de onsen ingedoken met zijn tweetjes. We zijn vanavond de enige gasten, wat een luxe. 
We hebben hier ook gegeten, super werkelijk. 


onze gastvrouw en ons super diner, die man is helemaal gelukkig :-)

en haar man, de kok 

We genieten en nu maar hopen dat het weer een beetje meezit en het niet al te hard gaat plensen. 

Dikke kus
Carina

1 opmerking:

Michiel zei

Prachtige foto's... echt indrukwekkend. Hele fijne reis nog!