Translate

woensdag 12 mei 2010

Shikoku en een verrassend hotel...

Een dagje reizen en dus... jawel regen. Na een simpel ontbijtje vertrekken we richting Iya Valley. Na een soort 'Belgische baan' (lintbebouwing met links en rechts allerlei gamma's en andersoortige bedrijfjes en winkels EN veel, heel veel stoplichten, nemen we de betaalde snelweg en komen al snel in een minder druk deel van Shikoku terecht. Heuvels die dichtbegroeid zijn met bossen. Groen, groen, groener is het. Zeer fraai. Onder ons kronkelt de rivier in de canyon.





We komen langs het Japanse manneke pis en lunchen in het Iya Onsen hotel. Een paar bejaarden naast ons vallen na hun lunch prompt in slaap. De dame gaat er zelfs bij liggen. Mmm, blijkbaar normaal zo'n dutje na de lunch...


hotel Iya Onsen


Door naar de touwbrug over de rivier. We zijn niet de enigen, massa's Japanse bejaarden die in busladingen worden aangevoerd. En jawel al die oudjes doen het... ze lopen over die brug. Arghh, tja nu kan ik niet achterblijven. Ik moet erover heen. Eng, eng, eng: hoog boven de rivier op een wiebelbrug lopend over latten die in mijn beleving mega ver uit elkaar liggen beweeg ik mij voort. Ik wil niet naar beneden kijken, maar ik ontkom er niet aan want ik moet mijn voeten zorgvuldig neerzetten. Ik ben blij als ik aan de overkant ben, pfff
en trots natuurlijk want ik heb het gedaan! Wow. Peter ook natuurlijk maar die deert het niet, die neemt foto's en loopt heen en weer alsof hij over een breed voetpad loopt.







Oh ja onderweg zien wij een motorrijder onderuit gaan. De weg is nat, zeer bochtig en smal en de motorrijder wijkt plotseling uit. Gelukkig valt het mee en staat hij op. Hij schaamt zich en wil snel weg. Wij zijn bezorgd: is alles goed  met hem, is hij heel, de motor ok.

Na de valley rijden we richting hotel Joyner in Imabari. De aardige dame van het tourist office had dit voor ons geregeld. Wij vonden het toen al vreemd dat het hotel duurder was als je voor 21.00 uur aankwam. Maar.... toen we aankwamen viel het dubbeltje. Het was een 'love hotel' (lees neukhotel).
Onze auto stalden we en vervolgens lag onze zeer luxe kamer op de 1e etage met een balkon en uitzicht op zee.







De muziek stond al aan en de kamer was mega, evenals het bed. Er was ook een groot bad met bubbels, tv/video met Japanse pornofilms (een belevenis want alles is afgeplakt), microfoons voor karaoke, soft music, dimlichten, condooms, fresh breath vloeistof, een soort automaat waar dildo's en andere ongein kon worden gekocht, etc etc. We lagen in een deuk.





Maar we wilden eerst nog wat wijn kopen en een hapje eten, maar het hek was dichtgegaan achter ons. Met andere woorden we zaten opgesloten. Hoe vertel je dat je wilt vertrekken en weer terugkomt in het Japans. Mmm, duurde even en we moesten wel eerst betalen, maar uiteindelijk kwam alles goed.
Veel pret gehad en super bedje.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: