Translate

woensdag 5 mei 2010

Kauwgom



In zo'n smetteloze stad als Kyoto waar de straten en de subway brandschoon zijn en je nergens lege blikjes, plastic flessen, nee zelfs geen propje papier vindt, trapt Peter in de subway op dat ene stukje (verse) weggegooide kauwgom. Jawel, hoe verzin je het ;-)

Enfin, onze dag verliep verder goed, behalve nummer 58 maar dat vertel ik later.
We hebben onze koffers ingepakt en zijn de stad ingegaan op weg naar het filosofenlaantje en de Zilveren tempel.


filosofenlaantje


We werden verrast door een soort optocht die het tempelterrein introk. Stoere mannen van een of andere sportschool/vereniging? die hard moesten werken om een soort gouden kist in beweging te zetten. Ze waren bezweet en uitgeput. Fraaie foto's gemaakt.







Veel tempels en zeer fraaie tuinen gezien. Eerlijk is eerlijk de tuin van de Zilveren tempel is echt de fraaiste. Al heel oud met veel Japanse esdoorn in allerlei soorten en kleuren. Kwijlen hoor. Veel foto's gemaakt.


Japanse tieners nemen foto's  van zichzelf ;-)


stone garden



;-)

nog meer stone garden


worshippen


Naar allerlei shrines en een 'heilige badplaats' (waar je een douche kon nemen in de open lucht achter een houten schot). Daar in de tempel een papiertje gekocht (wish papiertjes). Maar het ging niet echt soepel: we moesten een doos met stokjes schudden en dan diende er een uit te valllen. Lukte niet en toen het uiteindelijk lukte was het nr 58 en de monnik zei alleen maar 'bad'. Mmm, bah niet leuk.

58 blerghhh 'Bad"

Enfin, we hebben het met boeddha weer goedgemaakt door in de tuin van de Zilveren tempel in 1 x (ik) en 2x (Peter) het muntje op de steen te gooien. Volgens ons was het bad luck nu wel geneutraliseerd. Gelukkig zijn we geen boedhisten. 

In een overvolle bus en vervolgens de subway naar ons hotel om de koffers op te halen en daarna met subway en benenwagen naar onze nieuwe stek.
Tja, beetje minihuisje aan een rivier. Wel ff wennen na onze hotelkamer. Maar fantastisch gegeten hier in de buurt. We hebben fietsen en internet.
We vonden restaurant en naast ons zat een Aussie man met een Japanse vriendin. Hun eten zag er zo super uit, dussssss wij hebben hetzelfde besteld. Althans de Japanse vriendin heeft geholpen met de bestelling. Super echt super gegeten.
Bij de locale super sake gekocht en nootjes. In ons huisje opgedronken en gepeuzeld.

Toen ons bed (nou ja bed) wat 'opgehoogd' met extra matrasjes. Mmm, dat wordt wat deze vakantie. We slapen nu op traditionele matrasjes op de grond. Toch wel hard. Enfin we gaan het merken morgen.
Op het programma voor morgen staat Nara.
Keep you posted. Oh ja vandaag was het 27 graden, pfff warm.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: