Translate

maandag 10 mei 2010

Kumano part II - zondag 9 mei

Zondag 9 mei (gisteren) nog een deel van de Kumano route gedaan, en daar wilden we dus 's ochtends vroeg aan beginnen. Maar het regelen van hotels heeft aardig wat tijd gekost. Een lieve mevrouw van het toeristenburo die wat Engels spreekt helpt ons enorm en heeft daar zelf ook veel schik in.

Thanks Yuko for all your help ;-)


Onze gastheer had ons een lunchbox meegegeven. Na een enorme klim naar het Gyuba-doji statue (een jongen die een koe en een paard berijdt), waar we een stempel verzamelen (het is tenslotte een pelgrimsroute) genieten van onze meegebrachte lunch.

heiligdommen Hashiori-toge pass met hieronder uitleg




lunchplek


Na de wandeling terug naar ons pension, waar we genieten in de buiten onsen. Deze warmwaterbronnen bevinden zich in de rivier. Het warme water borrelt op sommige plekken omhoog, terwijl wat verderop het rivierwater behoorlijk fris is.
Na wat opgewarmd te zijn in een pool duiken we de rivier in om af te koelen.




Later horen we van onze gastheer dat Japanners dat nooit doen. Die koelen niet met koud water na gebruik van de onsen. Hij vindt ons maar gek: toch veel te koud.... watjes hoor die Japanners.

Morgen (maandag 10 mei) gaat het regenen en gaan wij op pad naar het volgende eiland. Maar eerst nog langs Koyasan, een grote begraafplaats (een soort Japanse Pere Lachaise).

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: