Translate

woensdag 5 mei 2010

Nara: tempels en hertjes in 29 graden

Vandaag zijn we met de trein naar Nara geweest (circa 45 minuten met de rapid train). Nara was de hoofdstad van Japan tot in de 8e eeuw, toen werd Kyoto de hoofdstad. Het was vandaag smoorheet (29 graden), dus afzien ....
Maar het was de moeite waard. Fraai, fraai, fraai: de boeddha tempel (Todai-ji), het grootste houten gebouw ter wereld met een mega boeddha beeld.

Todai-ji


Maar er zijn in Nara nog veel meer tempels en shrines te bewonderen EN veel hertjes die loslopen in het park (circa 1200). Je kan koekjes voor ze kopen, dat weten ze dus ze wachten rustig af bij zo'n stalletje tot ze gevoerd worden. Ze buigen voor je als je een koekje geeft ... getraind? Sommige zijn mega brutaal en daarom staan er borden in het park die waarschuwen: kinderen en bejaarden opgepast...





Shinto tempel Kasuga




Je kan overal briefjes, hangers en andere stuff kopen om je te beschermen tegen kwade invloeden of juist het goede aanroepen. Ja, ja ik weet het allemaal bijgeloof maar ik heb toch een hanger gekocht (foei lelijk) om ons te beschermen als we in de huurauto gaan rondrijden door Japan. Peter zei dat ik hem na onze vakantie maar in mijn Renault moest hangen, want hij heeft al een St Christoffel (ooit van Henk gekregen NA Peter zijn motorongeluk) lieeeeeef!

lelijk he...

en een wens op een houten kaartje geschreven en opgehangen....


Kortom een dag vol bijgeloof en cultuur beleefd samen met veel Japanners en een enkele Westerse toerist. We vonden het de moeite waard. Vandaag was in Japan een feestdag: de dag van het kind dus erg druk in het park. Rond 8 uur waren we weer bij ons metrostation waar onze fietsen nog stonden (pffff). We hebben weer heerlijk gegeten in het restaurant waar we gisteren ook waren. Helemaal super.
Lekker aan de witte wijn en foto's bekijken.
Morgen gaan we shoppen.

Dikke kus
Carrina

Geen opmerkingen: