Translate

zondag 23 mei 2010

Tokyo - 21 mei

Vanochtend vroeg uit onze Ryokan aan de voet van de Fuji vertrokken met werkelijk stralend weer. Het was warm (25-28 graden). Na een hartelijk afscheid en wederom een super Japans ontbijt met veel vis, over de snelweg naar Tokyo gereden.



Kokoro (dochtertje van eigenaren Ryokan)

Natuurlijk hadden we een file, maar verder verliep alles voorspoedig ook in Tokyo. Eigenlijk viel de drukte in de stad best mee: veel taxi's en vrachtauto's maar weinig personenauto's. En met dank aan Yoni (het navigatiesysteem) konden we de juiste keuzes maken in de wirwar aan wegen.


  

Eerst naar ons hotel het b-Akasaka om de koffers te stallen en daarna door om de auto in te leveren in de Shibuya cross tower. De auto in de parkeergarage gedumpt en daarna het office in de tower opgezocht. Klaar.

Toen met de subway naar het Compuware kantoor halte Kamiyacho.
Dat was ff zoeken want het gebouw waar Compuware in zit, stond op geen enkele plattegrond vermeld. Straatnamen en -nummers werken niet in Japan, in Tokyo al helemaal niet want daar moet je de naam van het gebouw weten. Enfin, Jun de HR manager had al gezegd dat het kantoor lastig te vinden was. We waren tot op 25 meten genaderd. Niet slecht toch ;-)




iedereen een helm (aardbevingsgevaar)

Hartelijk ontvangen door Jun en Mayumi van de HR afdeling. Op ons verzoek lieten ze ons ook de rest van het kantoor zien. Niet echt fancy, maar daar had Jun ons al voor gewaarschuwd en zich verontschuldigd. Op de Support afdeling kennis gemaakt met Takumi, een leuke man die ook al wat jaartjes bij Compuware werkt.
Van Jun het ontluisterende nieuws vernomen dat ze een 35-urige werkweek hebben, 35 nationale feestdagen en 15 vrije dagen. Het arbeidsethos is feitelijk anders dan het ons bekende imago.

Vervolgens door naar de Tokyo tower - een soort Eiffeltoren maar dan net iets hoger -, mooie views over de stad. Mayumi had dit geadviseerd.






Daarna de subway genomen naar Akihabara (electronic city) en onze ogen uitgekeken. Werkelijk van alles te koop in mega shop van tig etages.
En... we hebben een lief muisje en een camera (de allernieuwste Lumix) gekocht. Allebei rood, natuurlijk.
En voor de verandering zijn we Indiaas gaan eten, met lekker veel naan.






Ons hotel is super, heel nieuw, modern en speels ingedeeld. We wonen in wijk, die de laatste jaren behoorlijk is opgeknapt en fraaie nieuwe gebouwen heeft, erg luxe allemaal. Bij een trendy 'Italiaanse' tent een wijntje gedronken op het terras. Het was echt super warm vandaag.
In het hotel hebben we een LAN aansluiting dus nog wat gechat met Ingrid. Leuk, leuk, leuk om haar te spreken dat voelde goed.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: