Translate

maandag 17 mei 2010

Een beer gezien? 16 mei

Vanochtend freezing koud in onze kamer en… een pisstraaltje warm water. Brrrr. Gelukkig was het in de eetkamer lekker warm en smaakte het uitgebreide ontbijt ons prima. Makiko zorgt goed voor ons. Koffie is niet Japans en dat is te merken want we kregen helemaal aan het einde van het ontbijt een kartonnen beker met 3 zakjes: nescafe, oplosmelk en suiker. Morgenochtend het kacheltje aan doen op onze kamer ;-)

Op naar de Ghasso huizen van Shirakawa (oude houten boederijen met rieten daken, waar geen spijker is gebruikt; alles zit met touwen vast), die cultureel erfgoed zijn EN een mega toeristische attractie. Wij wonen op 2 stappen afstand dus we zijn er vroeg. Gelukkig want al snel wordt het mega druk. Ook hier tractoren op de rijstveldjes.

 



Shiragawa-go

We willen wandelen met zicht op de besneeuwde toppen. Echter de uitgekozen route is afgesloten (groot hek met slot), want het is nog winter ;-(. Blerghh wat een onzin.

We laten de auto staan en lopen langs de weg, waar ons wel auto’s passeren (localo’s die de code kennen van het slot nemen wij aan).
We zien veel watervallen en op de terugweg een beest. In 1e instantie denk ik een beer (omdat Peter heeft verteld dat er hier in maart beren worden geschoten), maar het blijkt een kamochika (een soort hert met veel bont en een aparte kop).

de beer blijkt een kamoshika 


Vervolgens stukje met de auto langs Miboro stuwmeer en rough road gereden. Langs de weg ligt sneeuw en op de weg een slang.






We komen weer een wegafzetting tegen. Peter baalt want dit is een deel van de door hem voor morgen uitgekozen route naar Matsumoto, onze volgende stek. We moeten checken.



Op de kamer een biertje en vervolgens naar de Onsen van het dorp. We moeten gescheiden badderen. Een zeer aparte ervaring moet ik zeggen. We lopen ernaar toe op de houten slippertjes die Makiko ons aanreikt.
Terug in de Ryokan gaan we aan tafel en krijgen wederom het advies om ‘slowly’ te eten. Heerlijk allemaal. Sashimi, ingemaakte groenten, vlees EN jawel slakken. Maar dan puur ;-)




Makiko onze gastvrouw


Peter vertelt me dat hij nog nooit slakken heeft gegeten. Dit wordt de 1e keer. Hij doet het en steekt armen in de lucht. Makiko denkt dat hij mega lekker vindt en komt met nog 2 slakken aan voor ons beiden. Ahum. Ik lig in deuk.




Ze komt later ook met zojuist door haar man gemaakte maki sushi aan. Wow dit is super vers en echt de aller lekkerste sushi die ik ooit heb gegeten. We vertellen dit haar en dan roept ze haar man erbij. Peter vraagt aan haar man over de afgesloten wegen. Gelukkig niet alle bergwegen zijn afgesloten. Pffff
We hebben super lekker en apart gegeten. Makiko komt met de was aanzetten. Ze heeft al onze kleren gewassen. We kunnen weer wat schoons aan.

Ik laat haar onze blog zien over de bollenvelden – de tulpen. Had ik beloofd want zij houdt van tulpen had ze me verteld. Ik laat ook nog wat foto’s van onze Japan blog zien; herkenning en waardering klinkt.

Als we op onze kamer zitten wordt er op de deur gebonkt. Makiko gebaart ons dat we naar buiten moeten komen. De maan en venus staan conjunct blijkt. We rijden met het busje van haar man naar de uitkijktpost waar geen lichten zijn om het nog beter te kunnen zien. WOW, echt fraai!

Morgen op naar de Alpen.

Dikke kus
Carina

Geen opmerkingen: