Translate

donderdag 6 mei 2010

Shoppen, ook cultuur

Mmm, jazeker shoppen is ook cultuur snuiven. Zo anders! Enneh, ons main target een nieuw fototoestel is niet gelukt. Was er wel maar alleen met Japanse bediening, tja dat wordt lastig. We wachten wel tot Narita, of we kopen in Nederland. Enige nadeel is dat we het nu met onze huidige Lumix moeten doen.

Vandaag dus geshopt till we dropped, nou ja bij wijze van spreken. Was heerlijke relaxte dag. Het is gelukkig niet zo heet als gisteren, slechts 23 graden.
Vanochtend eerst gewassen: ook een belevenis want de wasmachine, die er toch zeer profi uitziet, kan alleen koud wassen en kent slechts 1 programma. Nou ja, alles is weer fris na 35 minuten tumbling.

Op onze fietsen gestapt richting downtown Kyoto, een heerlijk tochtje. We kwamen een super bakery tegen, jemig wat een jammie broodjes. Enige nadeel was dat we ze niet in de winkel mochten opeten van 11.00 - 14.00 uur ;-(
Dus.... koffie gedronken en broodjes opgepeuzeld buiten. 


In het centrum onze fietsen neergezet en de winkelstraten en markt ingelopen. Wow veel fotomomentjes kijk maar:

een drugstore (Japanners houden van felle kleuren)

Manga shop, stripboekjes van onschuldig tot hard porno

arghhh vissenogen




Vervolgens een speelhal en een gokhal binnen gegaan. Niet normaal die Japanse 'slotmachines' een enorme herrie: duizenden kleine metalen balletjes kletteren uit de machines en worden verzameld in een soort afwasbakjes. Weirdo! Er werd veel gerookt in de hal, dus de airco stond op stand hoog (lekker cool).
De speelhal zat vol met jeugd. Leuk, leuk leuk!


gaming

Las Vegas op zijn Japans - slotmachines

Daimaru, een zeer luxe warenhuis ingedoken. Arghh merken als Chanel, Prada, Burberry, Van Cleef en Arpel, Dior ... you name it they got it EN... zeer toegankelijk. Enfin, lekker lopen kwijlen en een paar onwijs kekke paarse laarsjes gekocht ;-)


Lekker gepeuzeld bij ons restaurantje van een paar dagen geleden (klein barretje eigenlijk) met eigenaar die jazz freak is. Helemaal gezellig en heerlijk gegeten EN gedronken. Nog een espresso op het terras van Starbucks (toplocatie midden in centrum aan de rivier) en toen naar huis.



In de supermarkt bij ons op de hoek nog een flesje sake gekocht. Wij voelen ons helemaal wereldburgers zo al fietsend door Kyoto.
We gaan zeker nog eens terug. Mega leuke stad.

Morgen gaan we met de auto het land in. Het volgende avontuur tegemoet.
We hebben Ryokan geboekt voor 2 nachten, met onsen (= hot tub). Peter is nogal cool over hij vindt geen probleem om te gaan rijden hier (hij liever dan ik). Keep you posted!

Dikke kus
Carina
x

Geen opmerkingen: